Actie voor Twij deuntjes in kantine RTV Noord

Groninger artiesten houden maandag om 17.00 uur een actie in de kantine van RTV Noord voor het behoud van Twij deuntjes veur aain cent. Ze worden samen met sympathisanten ontvangen door directeur Gijs Lensink en hoofdredacteur Mischa van den Berg.

Frank den Hollander en Alina Kiers leiden een programmaatje, artiesten zingen protestliederen en de RTV Noord-leiding krijgt iets aangeboden. Zo moet RTV Noord worden verleid alsnog door te gaan met het streektaalmuziekprogramma.

Twij deuntjes sneuvelt, naast de tv-quiz Klouk, in de komende bezuinigingsronde. Opgelegd door Den Haag en nog eens versterkt door een mislukte fusie van regio-omroepen moet Noord het jaarlijks met een miljoen euro minder stellen. Dat kost zes mensen hun baan. Overigens maakt Henk Scholte zijn radioprogramma tegen onkostenvergoeding.

Sinds de melding dat Twij deuntjes verdwijnt telt de actiepagina Twij deuntjes mot blieven op Facebook tweeduizend adhesiebetuigers. Aanjagers zijn zangeres Marlene Bakker en de Pekelder SP’er Pim Siegers.

Twij deuntjes naar DvhN?

Twij deuntjes veur aain cent weg bij RTV Noord? Dagblad van het Noorden biedt Henk Scholte aan zijn programma voort te zetten. Op dvhn.nl, met daarnaast liveoptredens in de provincie en registraties door Podium TV. Lees hier het verhaal Kom met 'Twij Deuntjes' naar dvhn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.