Actiegroepen boycotten overleg met Kamp

De actiegroepen Storm Meeden en Tegenwind N33 hebben besloten woensdagochtend niet deel te nemen aan het overleg in Muntendam met minister Henk Kamp over het windpark N33.

Ze vinden het onacceptabel dat de initiatiefnemers van het windpark bij Meeden ook zijn uitgenodigd. Om te weten wat er onder de bevolking leeft, is deelname van RWE, Yard Energy en Blaaswind aan het bestuurlijk overleg volstrekt overbodig, aldus de actiegroepen. Zij vinden dat Meeden met de komst van het windpark onevenredig wordt getroffen en vernield.

Dinsdagmiddag haakte Jan Hendriks van Storm Meeden af toen hij te horen kreeg dat het ministerie van Economische Zaken met de windondernemers om tafel wilde. ,,Zo heeft overleg met de bevolking geen zin. Als Kamp het zo wil, kan hij het krijgen. Hij zoekt het verder maar uit.'' Bestuurslid Lies Zondag van Tegenwind N33 toonde zich solidair met Storm Meeden en bedankte voor een gesprek tussen Kamp en inwoners uit de omgeving. ,,We voelen dat we worden misbruikt in een schertsvertoning.''

Alle hoop van het dorp Meeden is gevestigd op gedeputeerde Nienke Homan die eerder aangaf een ultieme poging te willen doen om uit de impasse te komen. Ze ging daarvoor in overleg met de gemeenten Oldambt, Veendam en Menterwolde. Homan weigert ook maar iets te zeggen over het verloop van de gesprekken.

Dinsdag zeiden de actiegroepen te verwachten dat de gedeputeerde die begripvolle woorden sprak in Meeden, haar rug recht houdt. Van een 'bode' uit het dorp kreeg ze dinsdag een foto van de recente bezetting van het dorpshuis uitgereikt. Te zien is hoe op een wit laken aan het hek 'Lieve Nienke' is geschreven.

Homan maakt er echter geen geheim van dat zij in Groningen heel veel windmolens wil realiseren. Met Kamp is afgesproken dat de provincie garant staat voor 855,5 megawatt. ,,Daar willen we ons aan houden'', aldus Homan.

Foto: Een 'bode' uit Meeden overhandigt gedeputeerde Nienke Homan een kunstzinnig cadeau. Het dorp hoopt dat zij met de inwoners blijft meedenken over duurzame energieproductie. Daaronder wordt volgens Meeden niet verstaan een kolossaal en ontsierend windpark stijf tegen het dorp.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.