Actievoerders uit Noorden naar klimaattop

Mensen uit Groningen, Friesland en Drenthe vertrekken donderdag naar Parijs om acties tegen klimaatverandering bij te wonen. Ze stappen in een van de twaalf bussen die Milieudefensie vanuit heel Nederland laat rijden. In Groningen is het hoofdstation verzamelplek.

Naar verwachting gaan vanuit Nederland vierhonderd actievoerders met Milieudefensie naar Parijs. Bedoeling is dat ze vrijdagavond een manifestatie bijwonen waar in totaal 2000 mensen worden verwacht. De dag er op is er een nog grotere happening. Dan gaan mogelijk 10.000 actievoerders in groepjes naar honderden locaties in het centrum van Parijs.

Met behulp van gps gaan zij samen reusachtige letters vormen in de straten van de Franse hoofdstad. Die letters samen vormen een oproep die alleen via internet te zien zal zijn. Volgens een woordvoerster van Milieudefensie zouden beide manifestaties aanvankelijk plaatsvinden op het Place de la République. Dat werd onmogelijk gemaakt door verscherpte veiligheidsmaatregelen als gevolg van de recente aanslagen.

Op de foto een recent gehouden demonstratie in Amsterdam. Foto ANP

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.