Adelaar bouwt verder in Oost-Groningen

Adelaar Projectontwikkeling uit Hoogeveen wil over een halfjaar verder met woningbouw in Heiligerlee. Ook andere projecten in Oost-Groningen staan op de kaart.

Aan de Provincialeweg, de dorpsentree van Heiligerlee waar eens autobedrijf Brons stond, bouwde Adelaar al woningen. In februari 2017 start de bouw van een rijtje van vijf woningen onder een kap. In juni volgend jaar komen er dan nog eens vier twee-onder-een kappers bij, zegt projectontwikkelaar Jan Kroesen.

Aldi

In Scheemda vordert de bouw van de nieuwe Aldi. De nieuwe discounter komt pal tegenover een bouwblok met de huidige Aldi. Die komt leeg te staan. Net als de vroegere Schlecker en de groentewinkel die onder hetzelfde dak zitten.

Kroesen kocht de locatie een aantal jaren geleden. Om te kunnen bouwen zijn een kerk en woningen gekocht en gesloopt. Hij vertelt dat de nieuwe Aldi met zeventig parkeerplaatsen in oktober wordt opgeleverd. ,,De Aldi heeft dan twee maanden nodig voor de verdere afbouw. De winkel gaat begin december open.’’

Het is nog onduidelijk wat er met de oude Aldi gebeurt. ,,De Aldi heeft formeel nog niet opgezegd en het huurcontract loopt nog meerdere jaren door’’, meldt de eigenaar van het huidige pand Van Nie Beheer en Partners.

Herontwikkeling

,,Voor deze periode heeft de Aldi een exploitatieplicht op onze locatie. In de komende periode gaan wij bezig met onze plannen. Meerdere scenario’s op het gebied van herontwikkeling zullen wij op een rij zetten’’, aldus projectontwikkelaar Roderick van Nie. Over een concrete invulling van het winkelpand kan hij nog niets zeggen. ,,Dat is nog niet bekend, wij moeten de mogelijkheden nog onderzoeken.’’

Ook in Veendam is Adelaar actief. Kroesen hoopt in april 2016 te beginnen met de bouw van appartementencomplex Paludamum op de voormalige Meertenslocatie aan het Prins Hendrikplein. Een ander project in Veendam is afgeblazen. De bouw van een appartementencomplex aan het Boven Westerdiep/Julianaplein gaat niet door.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.