Adorp nog ontevreden over N361

Ook de aangepaste plannen voor de herinrichting van de N361 stuiten in Adorp nog op verzet. De provincie blijft bij de noordelijke afsluiting van de Molenweg.

Auto’s kunnen vanuit de achtergelegen wijk daar straks niet meer de weg opdraaien, maar moeten eerst terug naar het Witte Hoes. ,,De dorpsgrens verschuift, waardoor het verkeer op de N361 al vanaf het Witte Hoes harder zal gaan rijden’’, voorspelt voorzitter Sijbrand Stratingh van Dorpsbelangen.

Inloopavond

De plannen worden dinsdagavond gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het dorpshuis. Adorp is al jaren met de provincie in gesprek over de herinrichting van de N361, evenals buurdorpen Sauwerd en Winsum.

Naar aanleiding van een eerdere versie van het plan kwamen eind vorig jaar 130 reacties binnen, waarvan de meeste uit Adorp. Daarop werd het plan op onderdelen aangepast. Zo blijven de ventwegen vlak voor de dorpskom behouden.

Maandagavond besprak een delegatie uit het dorp de bezwaren alvast met gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Piet Wieringa van Winsum. ,,We hebben inmiddels met vier gedeputeerden te maken gehad, maar haar hadden we nog nooit gezien’’, zegt Stratingh.

Flitskasten

Een ander punt van zorg, dat Adorp deelt met de buurdorpen, is dat de flitskasten langs de N361 alleen op snelheid reageren. De dorpen vinden dat voortaan ook auto’s die door rood rijden geflitst moeten worden. Dorpsbelangen Sauwerd is verder wel tevreden: er komt alsnog een rotonde in de Stationsstraat en de snelheidsmeter wordt verplaatst naar de oversteekplaats.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.