Advies aan wegverkeer: mijd brug Oostersluis

Automobilisten en voetgangers krijgen het advies de brug bij de beschadigde Oostersluis in Groningen voorlopig zo veel mogelijk te mijden. Dat advies geeft Rijkswaterstaat.

Door een botsing van een vrachtschip met de Oostersluisbrug in Groningen, dinsdag, is grote schade aan de brugconstructie ontstaan. Naar verwachting is de brug langere tijd buiten gebruik. De komende dagen wordt onderzocht hoe lang de reparatie gaat duren. De sluis is niet beschadigd.

Door de aanvaring is de brug aan de zuidzijde van de sluis ontzet. Om scheepvaartverkeer te kunnen laten passeren is het brugdek omhoog gezet en vergrendeld. Daardoor kan het wegverkeer nog maar van één brug gebruik maken. Tijdens werkdagen in de ochtend- en avondspits leidt dat tot filevorming op het wegennet rond de sluis.

Rijkswaterstaat, gemeente Groningen, provincie Groningen en Groningen Bereikbaar hebben maatregelen genomen om de overlast te beperken. Het advies aan wegverkeer om de brug te mijden is daar één van. Om de doorstroming van verkeer te bevorderen tijdens de spits vindt voorlopig van maandag tot en met vrijdag tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18. uur geen sluisbediening plaats. Als de brug wordt geopend, zal de wachttijd maximaal een kwartier zijn.

Fietsers wordt geadviseerd gebruik te maken van de de Korreweg (Gerrit Krolbrug) en Sontweg (Sontbrug).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.