Advocaat beschuldigt NAM van tijdrekken

,,Rekken, rekken en voor zich uitschuiven. Dat is de opstelling van de NAM tot nu toe'', zegt advocaat Pieter Huitema.

Huitema en zijn collega Ruud Glas van De Haan Advocaten vertegenwoordigen de Stichting WAG en twaalf Groninger woningcorporaties en eisen dat de NAM de waardevermindering van woningen in het aardbevingsgebied nu al vergoedt en niet pas bij eventuele verkoop. Op 2 september gaf de rechter ze gelijk.

De NAM liet kort daarop weten tegen het vonnis in beroep te gaan maar pas gisteren, op de laatste dag dat dit mogelijk was, werd het beroep ook echt ingesteld. Op 12 januari staat de zaak op de agenda bij het gerechtshof, waarna de NAM weer twee maanden krijgt om te reageren.

Huitema verwacht op zijn vroegst pas eind volgend jaar of begin 2017 een uitspraak. ,,Wij zeggen tegen de NAM: joh, wees een vent en handel de zaak nu af. De mensen die de dupe zijn blijven namelijk al die tijd wel zitten met hun problemen.''

Maar volgens NAM-woordvoerder Sander van Rootselaar is er geen sprake van tijdrekken. ,,Nee, natuurlijk niet. Dit is een heel complexe rechtszaak. We willen ons goed voorbereiden en dat vraagt nu eenmaal tijd.'' Bovendien, aldus Van Rootselaar, had de NAM eerder ook al aangegeven in beroep te zullen gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.