Door brand verwoeste McDonald's komt 'terug in Stadskanaal' maar waar en wanneer is nog even de vraag

Het is nog onduidelijk  waar en wanneer de afgebrande McDonald’s van Stadskanaal wordt herbouwd. ,,We willen wel in Stadskanaal of de omgeving daarvan een nieuw restaurant terugbouwen.’’

Dat zegt Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s. Het pand aan de Hoogveen in Stadskanaal werd op 5 januari door brand verwoest. De vlammen vonden een weg door het hele pand. Toegesnelde brandweerlieden konden het restaurant niet meer redden. Nog diezelfde dag lag er een sloopvergunning op het gemeentehuis.

Hele procedure voor bouw moet over

McDonald’s is voortvarend te werk gegaan om het puin op te ruimen, zegt Koekkoek. Nu dat is gedaan, wordt gekeken hoe het verder moet. De keten wil wel een nieuw restaurant bouwen, maar over waar dat restaurant komt en in welke vorm kan Koekkoek nog geen uitspraken doen.

Alles moet namelijk opnieuw, van de vergunningen tot de eventuele ingediende bezwaarschriften. ,,We gaan nu alle procedures weer in, alsof we een nieuw restaurant bouwen.’’

Personeel heeft elders werk aangeboden gekregen

Binnen welke periode er een nieuwe McDonald’s is, kan zij niets zeggen. Werknemers hebben een positie aangeboden gekregen binnen andere restaurants van de keten.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu