Afrit zuidelijke ringweg na modderbad weer open

De rijstrook op de zuidelijke ringweg van Groningen richting Drachten is weer open. Ook de afrit naar de wijk Helpman is weer toegankelijk voor het verkeer.

De afrit en een rijstrook werden donderdagavond afgesloten nadat een deel van het talud van de zuidelijke ringweg door de regenval wegspoelde.

Regen verandert talud zuidelijke ringweg Groningen in modderbad: afrit dicht (update + video)
Lees verder

Meerdere plekken

Kleine modderstromen waren het gevolg. De problemen bij de Waterloolaan in Groningen zijn het grootst, maar ook op twee andere plekken langs de zuidelijke ring spoelde zand weg. In de fietstunnel aan de Maaslaan (bij zwembad De Papiermolen) ligt veel zand en ook bij het Oude Winschoterdiep is zand weggespoeld.

Aannemerscombinatie Herepoort gaat vandaag verder met schoonmaken van aanliggende straten en fietspaden. ,,De problemen zijn waarschijnlijk het gevolg van de droogte van de laatste weken'', schrijft Herepoort in een verklaring. De taluds zijn onlangs opgeleverd en ingezaaid met gras om het zand op z‘n plek te houden. Vanwege de droogte is het ingezaaide gras onvoldoende gegroeid waardoor het zand weg kon spoelen.

Mensen die schade hebben, kunnen zich melden bij de aannemerscombinatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.