Afronding project Kempkensberg gaat volgende fase in

De afronding van het project Kempkensberg gaat een volgende fase in met de bouw van 77 appartementen naast het markante gebouw van DUO.

Slokker Vastgoed werkt samen met de gemeente Groningen en architectenbureau De Zwarte Hond aan twee wooncomplexen met 37 koop- en 40 huurappartementen op een plek die direct grenst aan de tuinen van het gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst. Vooralsnog is het de bedoeling om twee gebouwen neer te zetten. Volgend jaar moet de bouw beginnen.

Jan Watze Zijffers, projectontwikkelaar bij Slokker Vastgoed, heeft de plannen vorige week wereldkundig gemaakt. De eerste concrete informatie over de appartementen moet dit najaar beschikbaar komen voor potentiële kopers en huurders. In het gebouw aan de kant van het Sterrebos komen de koopappartementen, de huurwoningen komen aan de kant van de Helperzoom.

De appartementen zijn ruim opgezet en hebben een oppervlakte vanaf ongeveer 90 m2. Voor de koopappartementen geldt dat er in de basis acht verschillende woningtypes komen, met verschil in indelingen en vierkante meters, oplopend tot 130 m2. De appartementen op de eerste laag zullen grote terrassen krijgen op het dak van de parkeergarage en de appartementen op de bovenste laag kunnen naar de wensen van de toekomstige bewoners/kopers ingedeeld worden.

,,Dit project is zeer geschikt voor mensen die belang hechten aan een kwalitatief unieke woonomgeving in relatieve rust nabij stedelijke voorzieningen, op loopafstand van openbaar vervoer en uitvalswegen. De tuinen rondom het gebouw zijn ruim’’, stelt Jan Watze Zijffers.

De gemeente is met projectontwikkelaar VolkerWessels in gesprek over de bouw van woningen aan de Engelse Kamp. Een woordvoerder van dit bedrijf liet eerder weten dat die plannen aan de zuidzijde van de Kempkensberg voor het einde van het jaar bekend gemaakt worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.