Agenten ontdekken vernielingen autowasstraat Winschoten

Agenten gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag net te laat hun auto wassen om vandalen te kunnen betrappen bij autowasstraat Hoogebrug in Winschoten. Ook bij Splash Autocarwash werd die nacht ingebroken.

Politie, marechaussee en ambulancepersoneel kunnen bij de autowasstraat aan de J.D. van der Veenweg dag en nacht hun dienstauto wassen. Toen agenten vrijdagnacht hun auto een sopje wilden geven, zagen ze dat de vaste stofzuiger omver was gegooid en de mattenwassers vernield waren. ,,Totaal zinloos’’, zegt eigenaar Marcel Sloot van de autowasstraat. ,,Onze stofzuigers zijn gratis, dat staat er ook met grote stickers op. En de mattenwassers gebruiken wij zelf voor de interieurreiniging. Ook zonder muntjes.’’

De vandalen probeerden ook de wasboxen open te breken, maar dat is niet gelukt. ,,Ik denk dat ze op zoek waren naar contant geld’’, zegt Sloot. ,,Maar het enige dat ze hebben bereikt, is dat wij een forse schadepost hebben.’’ Hij looft een waspas ter waarde van honderd euro uit voor mensen die de gouden tip over de dader(s) hebben.

Dezelfde nacht vernielden onbekenden de stofzuiger en mattenwassers bij Splash Autocarwash aan de Transportbaan in Winschoten. Ook hier vertrokken de daders met lege handen, maar met achterlating van een forse schadepost.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.