Akoestische vakantietour in eend-achtige auto’s

Vakantie is het moment bij uitstek om iets leuks met elkaar te doen. Streektaalband Krödde maakt van een weekeindedtrip naar Schiermonnikoog een akoestische vakantietour.

Ten Post, Ten Boer, Stad, Winsum, Garnwerd, Pieterburen, Lauwersoog, Schiermonnikoog. Deze acht plaatsen worden zaterdag 26 augustus aangedaan door streektaalband Krödde. In elke plaats worden één of meerdere akoestische optredens gegeven door de band die haar muziek als Grunneger poëziepop presenteert.

Muziek maken!

,,Wij hebben het romantische idee hoe leuk het zou zijn om als straatmuzikanten rond te trekken’’, zegt zanger Rients Faber. ,,Tel daarbij op dat wij de behoefte hebben om in de vakantie iets leuks met elkaar te doen. Dus waarom dan niet datgene wat wij het liefste doen: muziek maken!”

Al pratend ontstond de gedachte van de verrassingsconcerten. Met een Citroën Acadiana en een Deux-chevaux, ‘twee eend-achtige auto’s’, naar Schiermonnikoog te gaan, om onderweg uit te stappen en te gaan spelen. De zondag daarna is Krödde te zien op Bie ’t Daip, het internationale shantykorenfestival in Appingedam, bij wijze van afsluiter.

Vrijheid

In totaal worden de auto’s zaterdag 26 augustus een keer of tien aan de kant gezet voor akoestische mini-concertjes. ,,Telkens een nummertje of vier”, verwacht Faber. ,,We beginnen ’s ochtends op tijd in Ten Post en eindigen ‘s avonds laat in de open lucht op Schiermonnikoog.”

Aanvangstijden zijn vooraf niet te geven. Faber: ,,Stel dat we na het optreden bij café Hamming in Garnwerd besluiten om nog even op het terras te blijven zitten, dan willen we die vrijheid hebben. Mensen kunnen ons 26 augustus via Facebook volgen.’’

Prijs

Toetsenist Bart Corporaal leerde voor de gelegenheid accordeon spelen. Akoestisch spelen steekt volgens Faber wel wat nauwer dan versterkt. ,,Het dwingt muzikanten beter naar elkaar te luisteren. Het is meteen een goede oefening voor het spelen van onze nieuwe nummers. Daar zit ook een liedje bij over Schiermonnikoog.”

Krödde bestaat naast Faber en Corporaal uit Arjan Schepenaar (bas), Rob Vergonet (drums) en Jorgen Middel (gitaar). De band speelde dit jaar op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen. De laatstverschenen cd Rousteg Hoes werd genomineerd voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2016.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.