Al 5000 bezoekers voor LEGiO Museum

De bouwsteentjes van LEGO blijven tot de verbeelding spreken. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen voor het dit voorjaar geopende LegiO Museum in Grootegast. Al vijfduizend mensen bezochten het museum in het voormalige hoofdkantoor van LEGO in Grootegast.

De belangstelling is ver boven verwachting van de vrijwilligers die het museum runnen. Het verwacht de komende maanden opnieuw veel publiek te trekken. Op 3 augustus opent namelijk de expositie LEGO Technic. Na de tentoonstelling over LEGO en Film is dit de tweede thematische tentoonstelling.

De nieuwe tentoonstelling bevat een groot deel van de LEGO Technic producten van het begin tot nu. Het oudste LEGO Technic setje dat tentoongesteld wordt, is nummer 835, een auto chassis. Dit was een van de eerste setjes die in 1977 op de markt kwamen. Ook de allernieuwste sets die op 1 augustus uit komen, zijn in het museum te zien zoals de allergrootste LEGO Technic set die LEGO ooit heeft uitgegeven: 42055 Bucket Wheel Excavator met 3927 onderdelen.

Naast de tentoonstelling herbergt het museum een grote modelstad, waar bekende gebouwen uit het Noorden van Nederland zijn nagebouwd met LEGO stenen. Zo staan de Martinitoren en het Hoofdstation van Groningen opgesteld.

Op de foto’s: De LEGO Technic-tentoonstelling in aanbouw en het hoofdstation van Groningen in LEGO.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.