Albert Heijn Stadskanaal na plofkraak snel weer open

De Albert Heijn aan het Gandhiplein in Stadskanaal is alweer open. Vannacht vier bliezen plofkrakers de geldautomaat op. De ravage in de winkel was groot, maar tegen half tien opgeruimd zodat het publiek anderhalf uur na de gangbare openingstijd naar binnen kon.

Om twintig voor vier in de ochtend ging het alarm af. Getuigen verklaarden later een scooter te hebben zien wegrijden, maar ook een auto. De politie lijkt het niet geloofwaardig dat de kraak op de scooter is gepleegd. De gasfles die een dergelijke ontploffing veroorzaakt, is daarvoor aan de zware kant. De fles was overigens zo krachtig dat die door het gangpad vloog en de onderbouw van een kassa beschadigde.

Opgeruimd

Rond half elf vanochtend was de grootste schade opgeruimd. Een gesprongen winkelruit was vervangen door een vezelplaat, de uit de automaat gelopen inkt van de vloer verwijderd en de vernielde automaat zelf in plastic gewikkeld, klaar om uit de supermarkt verwijderd te worden.

De politie meldde dat er in ieder geval geld is buitgemaakt, maar weet niet hoeveel. ,,Dat’’, aldus de woordvoerder, ,,weet de eigenaar van de automaat (ING bank, red), die kan dat precies nagaan. Maar als we het exact ontvreemde bedrag weten gaan we dat nog niet bekendmaken.’’

Plofkraak Helpman

Op 13 september bliezen twee onbekenden een pinautomaat in de Albert Heijn in de Groningse wijk Helpman op.

Dinsdagavond stonden plofkraken in winkels van Albert Heijn centraal in de uitzending van Opsporing verzocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.