Alcoholcontrole Bommen Berend Groningen: 3 keer rijden zonder rijbewijs

De politie Groningen controleerde stevig zaterdagavond en -nacht, tijdens en na afloop van de festiviteiten rondom de Gronings Ontzetviering. Van twee beginnend bestuurders werd een rijbewijs ingenomen. Drie bestuurders reden zonder rijbewijs.

Elf bestuurders dronken zaterdagavond te veel om een auto te besturen. Drie van hen bleken net onder de grens te zitten en konden toch gaan. In acht gevallen werd een proces verbaal opgemaakt.

De twee beginnende bestuurders waren een 27-jarige man uit Groningen en een 22-jarige man uit Slochteren. Zij moeten het een tijdje zonder rijbewijs stellen. Een 37-jarige man uit Assen dronk te veel en reed zonder rijbewijs. Een 25-jarige Groninger werd na gevaarlijk rijgedrag gecontroleerd en bleek drugs te hebben gebruikt. Bovendien reed hij ook zonder rijbewijs. Voor een dertigjarige Groninger was het niet de eerste keer dat hij werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Hij werd voor de achtste keer betrapt.

Ook op de bon gingen een 47-jarige man uit Slochteren, een 27-jarige beginnende bestuurder uit Groningen en een 54-jarige Amsterdammer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.