Alders weet niets van ‘geheim overleg’

Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen, is niet betrokken bij een volgens GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren ‘geheim overleg tussen de NAM, het Staatstoezicht op de Mijnen en het ministerie van Economische Zaken en Alders’. Dat laat een woordvoerder namens hem weten.

Volgens Van Tongeren blijkt uit na een Wob-procedure openbaar gemaakte documenten dat er door de genoemde partijen regelmatig wordt overlegd, onder meer over vragen die in de Kamer worden gesteld. Ook zou er worden gesproken over amendementen die door de Kamer zijn aangenomen. Ze vindt dat zeer ongepast.

,,Wij kennen zo’n overleg niet en als het wel bestaat, neemt de Nationaal Coördinator daar zeker niet aan deel. Wij zijn in elk geval nooit betrokken bij overleg over de hoogte van de gaswinning’’, aldus de woordvoerster. Die voegt toe dat Alders wel met veel partijen praat, onder meer over zijn Meerjarenprogramma voor het herstel van de schade en de versterking van huizen in het gasgebied. ,,We praten hiervoor met alle betrokkenen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.