Alfa College blij met zonnedak van de buren

Het Alfa College in Groningen is blij met de 352 zonnepanelen die bijna 50 buurtbewoners hebben gekocht voor het collectieve zonnedak op de school aan de Admiraal de Ruyterlaan.

Ze maken gebruik van de zogenaamde postcoderoos regeling. Het ROC stelde z’n dak beschikbaar om een beter contact met de buurt te krijgen. ,,We hadden zelf al zonnepanelen voor onderwijsdoeleinden en vinden het leuk om de buurt met de bewoners van energie te voorzien’’, zei Wim Moes van de opleiding maandag.

Hij sprak bij de officiële ingebruikname van het grootste collectieve zonnedak van Groningen tot dusver. Die werd verricht door de Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen.

Volgens Moes is de aanwezigheid van het zonnedak, vanuit sommige lokalen goed te zien, geweldig voor z’n leerlingen. ,,We proberen ook met duurzaamheid een rolmodel voor hen te zijn.’’

Er is ruimte voor in totaal 1000 panelen, waarmee omliggende wijkverenigingen en de lokale energiecoöperatie Grunneger Power de omgeving energieneutraler proberen te maken. De eerste deelnemers kregen allemaal een (postcode)roos.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.