Alfa-uitblinker 2016 Eline staat ouderen met haar eigen visie bij

Eline Frans (18) uit Loppersum is maandagavond uit zes kandidaten gekozen tot mbo-uitblinker 2016 van het Alfa-college in Groningen.

Met haar eigen visie op haar beroep en haar betrokkenheid en communicatieve vaardigheden maakte de leerlinge de meeste indruk op de jury.

Eline is laatstejaars van de driejarige opleiding Sociaal-agogisch werk. Ze volgt het uitstroomprofiel Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Haar hart ligt bij de beleiding van ouderen met dementie. Eline: ,,Voor mij zit het vooral in de kleine dingen. Zoals iemand blij maken met een gebaar, als een hand vasthouden, of de geur van bloemen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij door mensen die erbuiten dreigen te vallen te ondersteunen.’’

‘Eline handelt naar haar eigen visie’

Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college en juryvoorzitter lauwerde tijdens de bekendmaking het inzicht van de leerlinge: “Eline werkt vanuit haar eigen visie op het beroep en handelt daarnaar. Het feit dat collega’s op haar stage vertellen dat zij meer van Eline hebben geleerd, dan zij van hen, is ook erg veelzeggend.”

Eigen onderneming

Woensdag staat Eline Frans in de finale van de Alfa-college Ondernemers Award in Hoogeveen. Ze komt hier vertellen over haar eigen bedrijf ‘Veld Rust’. Hiermee begeleidt ze activiteiten voor ouderen van het platteland. Eline vertegenwoordigt bovendien haar opleiding op 24 november bij het landelijke slotevenement van de verkiezing, het MBO Uitblinkergala. Vanaf juni kan gestemd worden voor de landelijke verkiezing op www.ditismbo.nl.

De andere kandidaten van de uitblinkersverkiezingen waren Martiene Dekker, Maarten Oosting, Ilse Knol, Priscilla Damminga en Marianne Strootman.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.