Allerzorg: ‘Sleutelkastje blijft een lastig iets’

Thuiszorgorganisatie Allerzorg neemt binnenkort contact op met de 85-jarige moeder van Liesbeth Kooi. Bij de moeder werd deze week ingebroken nadat dieven het sleutelkastje aan de gevel van de woning kraakten.

,,Het is heel vervelend dat dit is gebeurd”, zegt Chester Bishop van Allerzorg. De thuiszorgorganisatie kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inbraak, benadrukt hij.

‘Kluisje eigen verantwoordelijkheid’

Het plaatsen van de sleutelkastjes of kluisjes is een verantwoordeijkheid van de mensen zelf. ,,We hebben de cliënten geadviseerd niet de goedkoopste toestellen te kopen."

Ook zijn de cliënten er op gewezen om het kastje niet in het zicht te hangen. Inbrekers blijken de goedkopere versies van de kluisjes binnen 17 seconden te kunnen kraken.

Ouderen met sleutelkastje aan de gevel: Een uitnodiging aan inbrekers om binnen te komen
Lees verder

‘Kastje uitnodiging aan inbrekers’

Bishop zegt dat thuiszorgverleners de huizen van de cliënten in moeten kunnen. ,,Het blijft een lastig iets, zo’n kluisje.” Als de sleutel niet bij buren of mantelzorgers te halen is, moeten de cliënten een kluisje aanschaffen. Zorgverleners vergoeden die kosten niet. ,,Maar als mensen ergens willen binnen komen, kunnen ze een duurder klusje ook kraken.”

Liesbeth Kooi, de dochter van de vrouw waar werd ingebroken, vindt een sleutelkastje een uitnodiging aan inbrekers om langs te komen. Medewerkers van Allerzorg gaan binnenkort in gesprek met de vrouw en haar moeder om de kwestie te bespreken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.