Alsnog zicht op ‘spa- fabriek’ Wagenborgen

Wagenborgen Ruim zeven jaar na het eerste initiatief komt er alsnog schot in de plannen voor een bottelarij van mineraalwater in Wagenborgen.

Ondernemerskoppel Gezinus Oosting en Hanneke Heerema proberen al sinds 2009 een fabriek van de grond te krijgen waar ze water kunnen bottelen uit eigen bron onder hun woonboerderij. Door de crisis kwam de financiering tot dusver echter niet rond.

Inmiddels is de benodigde 5 miljoen volgens Oosting wel op tafel. De gemeente Delfzijl ziet de fabriek, met bij de start tien werknemers, als een aanwinst voor het dorp. Daarom werkt ze mee aan een omgevingsvergunning.

Volgens Oosting begint nog eind deze maand begint de sloop van de schuren achter de boerderij aan de Familie Bronsweg. Daar verrijst een 7 meter hoge bottelarij van 900 vierkante meter. Vanaf oktober wordt daar hoogwaardige mineraalwater volautomatisch in flessen verpakt. De hele productie is volgens Oosting bestemd voor China.

De ondernemers wachten nog wel op de uitkomst van een arbitragezaak over de aardbevingsschade die de boerderij en schuren in 2013 opliepen. Nadat hun claim in eerste instantie werd afgewezen door de NAM, stapten zij naar Nationaal Coordinator Groningen Hans Alders. Oosting verwacht snel een uitspraak.

menu