Ambulance mag Oostersluis niet over

Ambulancechauffeurs in Groningen hebben opdracht gekregen de Oostersluis in Groningen voorlopig te mijden. Ze moeten omrijden, maximaal 3,3 kilometer als ze op de Pop Dijkemaweg in Oosterhoogebrug moeten zijn.

De brug over de sluis in het Damsterdiep is door een aanvaring alleen toegankelijk voor personenauto’s van maximaal 2,10 meter hoog. Bestelwagens en vrachtauto’s kunnen omrijden via de tweede brug, maar zemoeten vaak wachten als die omhoog staat.

,,Ik heb al een paar keer gezien dat ambulances dan maar keren en met zwaailicht en sirene alsnog omrijden’’, zegt een bewoner van de Florakade. Hij vraagt zich af waarom er voor ziekenauto’s geen uitzondering is gemaakt. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn die te zwaar voor de gehavende brug.

,,Daarom hebben chauffeurs opdracht gekregen niet meer via sluis te rijden. Hun standplaats aan de Sontweg is zo dichtbij dat de sluiswachter de brug vaak geen tijd heeft om de brug op tijd omlaag te doen.’’

Bij het wegrijden van de ambulancepost aan de Sontweg kunnen chauffeurs zien op borden zien of de Oosterhavenbrug, Berlagebrug en Sontbrug omhoog staan. Het bord geeft geen informatie over de Oostersluis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.