Animo voor doorstart Oude Rechtbank Appingedam

Curator Peter Bakker hoopt in de eerste helft van januari duidelijkheid te hebben over een doorstart van het failliete restaurant en grand-café De Oude Rechtbank in Appingedam.

Er hebben zich inmiddels al enkele overnamekandidaten gemeld, zegt Bakkers kantoorgenoot Lars van Dijk. Gegadigden voor het bedrijf in het monumentale vroegere kantongerecht in het Damster centrum kunnen zich de komende tijd nog melden bij de curator. ,,De Oude Rechtbank is een bekende uitgaansgelegenheid, in een bijzonder pand op een bijzondere locatie'', stelt Van Dijk.

Uitbater Harrold Bos vroeg net voor Kerst het faillissement aan. Hij zag na tien jaar geen perspectief meer voor de zaak. Curator Bakker besloot de deuren per direct te sluiten. Er waren te weinig reserveringen om de zaak nog open te houden.

De negen werknemers hebben al enige tijd geen (volledig) loon meer gehad. Het UWV neemt de achterstallige loonverplichtingen tot drie maanden voor het faillissement over. Van Dijk kon dinsdag nog geen mededelingen doen over de omvang van de totale schuldenlast en de oorzaak van het faillissement.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.