Anita Tijsma nieuwe directeur Acantus

Anita Tijsma wordt met ingang van 15 augustus de nieuwe directeur-bestuurder bij woningcorporatie Acantus.

Ze volgt Margriet Drijver op die eind oktober vorig jaar aantrad als interim-bestuurder na het vertrek van Johan Krul. Tijsma is sinds 2005 directeur bij Zorggroep Meander. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij zorgorganisaties, waaronder Icare en het UMCG.

De Raad van Commissarissen van Acantus laat weten verheugd te zijn over de komst van de nieuwe bestuurder. ,,Met de benoeming van Anita Tijsma heeft de organisatie iemand gevonden met een goede binding en veel ervaring in de regio’’, zegt RvC-lid Max Bentum.

Tijsma zelf stelt dat Acantus betekenisvol kan zijn bij het werken aan een goede en betaalbare woon- en leefomgeving. ,,De uitdagingen zijn enorm: vergrijzing, ontgroening en krimp en in Noord-Groningen ook de aardbevingsproblematiek. Ik vind het een prachtige opgave om hier, samen met medewerkers van Acantus, huurders en collega-organisaties, kansen in te creëren. Letterlijk en figuurlijk samen bouwen”.

Acantus is een woningcorporatie met ongeveer 13.000 woningen in de gemeenten Delfzijl, Pekela, Veendam, Bellingwedde, Vlagtwedde en Oldambt. Dat gebied heeft te maken met bevolkingsdaling. Acantus stelt zich ten doel om goede huisvesting te bieden voor mensen met een lager inkomen of met een zorgvraag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.