Anna uit Haren en Stiven uit Schildwolde schitteren op nieuwe Boeren- en Boerinnenkalender

Op de nieuwe boerinnenkalender is een bijzondere plek weggelegd voor de Anna Bron uit Haren. Ze staat op de cover. ,,Ik ben er heel erg blij mee'', reageert ze.

Foto: Rachel Bosman

De 18-jarige werd eerder dan ze had verwacht verrast met de uitkomst. Ze zou eigenlijk pas op 4 oktober bij de presentatie van de kalender horen waar haar sexy foto zou komen maar kreeg onverwacht bezoek van een verslaggever van De Telegraaf die haar namens de organisatie het nieuws vertelde.

Anna doet vaker modellenwerk en danst, maar ze volgt ook een opleiding. Ze is niet de enige Groninger. Op de Boeren Kalender schittert namelijk ook Stiven uit Schildwolde.

Ode aan boeren

De twee zijn uit bijna 400 aanmeldingen geselecteerd op mee te doen aan de fotosessies. De kalendermakers willen niet alleen mooie foto's, maar ze willen ook positieve aandacht vragen voor de schoonheid van het platteland.

Foto: Monique Hefti-Sutman

Daarnaast willen ze naar eigen zeggen een ode brengen aan alle voedselmakers en bloementelers. Temeer nu boeren onder vuur liggen om de uitstoot van stikstof en er dinsdag in Den Haag een grote demonstratie is van boze boeren die vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over hen hebben geschetst. Boeren zouden ten onrechte zijn neergezet als dierenmishandelaars en milieuvervuilers.

De Boeren en Boerinnenkalender wordt komende vrijdag gepresenteerd in het Gelderse Wilp in het bijzijn van de 15 boeren en 15 boerinnen die op de kalenders staan.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.