Appingedam en Zoutkamp klaar voor Winterwelvaart

Het varend erfgoed is onderweg naar Appingedam en Zoutkamp. in die twee plaatsen vindt zaterdag en zondag de maritieme manifestatie Lutje Winterwelvaart plaats. Het is een opwarmertje voor Winterwelvaart dat in het weekeinde van 18 tot en met 20 december in de binnenstad van Groningen wordt gehouden.

WinterWelVaart houdt op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend. Deze keer is er extra aandacht voor de visserij in Zoutkamp en de handel in Appingedam.

In Appingedam vindt zaterdag tussen 11 en 17 uur voor de tweede keer Lutje WinterWelVaart plaats achter de Nicolaikerk. Varend erfgoed is aanwezig in de haven met de Gouden Bodem en de Anna Catharina. Er zijn activiteiten aan boord zoals muziek en verhalenvertellers.

In Zoutkamp is de Reitdiepskade rond het Visserijmuseum zaterdag en zondag het decor voor WinterWelVaart Zoutkamp. In de binnenhaven liggen enkele historische schepen en viskotters afgemeerd. Het zeilschip de Ecolution en de reddingsboot Gebroeders Luden zijn voor het publiek toegankelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.