Appingedamse onderneemster in Londen gekozen tot zakenvrouw van de wereld

Marion Tjin-Tham-Sjin uit Appingedam is vannacht tot zakenvrouw van de wereld gekozen tijdens het Wintrade Gala in Londen.

Tjin-Tham-Sjin, dochter van een Chinese vader en een Nederlandse moeder, runt het bedrijf Splendid China dat kantoren heeft in Appingedam en Sjanghai. Ze helpt tot dusver Nederlandse bedrijven in China met hun business. Ze heeft daar een kantoor met acht mensen.

‘Dit is de kroon op m’n werk’

De andere finalisten in de categorie ‘international business’ waren Amnee Suedi uit Tanzania, die een internationaal advocatenbedrijf runt, en Rosemary Kacungira uit Kenia, eigenaar van Equity Aviation. Ze werden alle drie beoordeeld op hun maatschappelijke relevantie.

Tjin-Tham-Sjin is zeer verguld met de prijs. ,,Dit is toch wel de kroon op mijn werk’’, zegt ze, ,,het is een mooie beloning voor twaalf jaar hard werken.’’

‘Ik ga baat hebben bij al die contacten’

Ze is de hele week in Londen aanwezig op de Wintrade-conferentie. De organisatie spant zich in voor vrouwelijk ondernemerschap. ,,Ik heb deze week enorm veel contacten gelegd en ga daar zeker baat bij hebben’’, weet de Appingedamse. ,,Daar komt nog bij dat ik nu die titel kan uitdragen. Ik ben klaar om door te stomen, ik had al aangekondigd dat ik niet alleen met Nederlandse bedrijven werk.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.