Arbiter hekelt besluit Nationaal Coördinator Hans Alders

Mr. Jenne van der Vinne, de baas van de Arbiters Bodembeweging, noemt het in een brief aan minister Wiebes onbegrijpelijk dat Nationaal Coördinator Alders het protocol voor de Arbiters op 31 maart dit jaar heeft stopgezet. Daardoor dreigen nu problemen.

,,Er liggen inmiddels 4000 zaken stil en er is niets mee opgelost. Ik heb dat ook herhaalde malen met de NCG besproken. Een bevredigend antwoord heb ik nimmer gekregen’’, schrijft Van der Vinne.
Hij zegt nog steeds niet te begrijpen waarom Alders het protocol opschortte.

De Arbiters kunnen nu alleen zaken behandelen die zijn aangemeld tot 31 maart dit jaar. Er zijn inmiddels 1800 dossiers aangemeld bij de Arbiters, maar daar komen er dus mogelijk enkele duizenden bij. Veel bewoners die geen overstemming bereiken over hun schade stappen naar de Arbiters. Die hebben 400 zaken afgedaan.

Volgens Van der Vinne verwacht Alders dat er een schadefonds is
in de tweede helft van volgend jaar. ,,Echter, schadezaken kunnen niet maar tot dat moment in de kast blijven liggen zonder uitzicht op afhandeling.’’ Hij stelt Alders voor zaken af te doen volgens het huidige (oude) protocol waarmee de Arbiters nu nog werken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.