Arjen Lubach maakt kans op ‘Oscar van Europese web’ en Televizier-Ster

Arjen Lubach is voor de derde keer genomineerd voor de Lovie Award. Foto: ANP

Arjen Lubach uit Lutjegast scoort weer eens over de grens. Het programma Zondag met Lubach is dit jaar wederom in de race voor een Lovie Award, een ‘Oscar van het Europese web’. Ook maakt de presentator kans op de Televizier-Ster, de prijs voor de beste mannelijke presentator.

In de strijd om de Televizier-Ster neemt Lubach het op tegen André van Duin en Beau van Erven Dorens. Wie er met de prijs vandoor gaat wordt op 9 oktober tijdens het Televizier-Gala bekend. In 2017 won Lubach de Gouden Televizier-Ring voor het programma Zondag met Lubach.

UEFA Nations League

Het filmpje waarin Lubach probeert uit te leggen hoe de UEFA Nations League werkt en wat landen precies kunnen winnen, is de kanshebber bij de Lovie Award. De sketch uit november 2018 werd bijna een miljoen keer bekeken op YouTube.

,,Ik ben zeer vereerd, maar ondertussen snap ik er nog steeds niks van”, laat Lubach in een korte reactie weten. De uitreiking van de Lovie Awards vindt plaats in oktober; via de website van de Lovies kan er gestemd worden op de kandidaten.

Derde nominatie

Het VPRO-programma werd al twee achtereenvolgende jaren bekroond met een Lovie. In 2017 kreeg Lubach de prijs voor zijn inmiddels wereldberoemde introductiefilmpje van Nederland voor president Trump; vorig jaar ging de award naar Zondag met Lubach voor een satirisch promotiefilmpje van de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA.

De Lovie Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences.

menu