Arriva vervangt 500 check in- check out palen

Goed nieuws voor treinreizigers van Arriva. De vervoerder is begin december begonnen met het vervangen van 500 check in- check out palen.

De huidige palen - in spoorweg-jargon validators geheten - zorgen voor veel ergernis bij de reizigers. Bij stations ontstaan vaak lange wachtijden omdat de palen langzaam reageren op de chipkaart.

Sneller en luider

Dat probleem wordt met de nieuwe palen opgevangen, belooft de vervoerder. De nieuwe palen, die gedurende de komende maanden vervangen worden, zijn sneller en geven een luidere toon bij het in- en uitchecken. De palen krijgen een herkenbare kleur en kennen een slankere vormgeving dan de bestaande check in-check out palen van Arriva.

Daarnaast zijn de nieuwe palen geschikt om op termijn ook andere dragers dan OV-chipkaarten te ‘lezen’, zoals een bankpas, Duitse en Belgische OV-chipkaarten en barcode tickets.

In het voorjaar

De komende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. Overlast voor reizigers wordt tot een minimum beperkt omdat er gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheck mogelijkheid. Reizigers in Emmen maken in het noorden als eerste kennis met de nieuwe validators. Daar worden de nieuwe palen komend weekeinde al geplaatst.

Medio maart/april zijn de stations op de lijnen in Groningen en Friesland aan de beurt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.