Arvin Slagter maakt rentree bij winnend Donar

De basketballers van Donar voldeden zondagavond in Groningen aan de verwachtingen door een eenvoudige zege te boeken op Aris Leeuwarden.

De derby van het Noorden ging met 73-56 naar de Groningers. Bij Donar maakte Arvin Slagter na langdurig blessureleed zijn eerste speelminuten van dit seizoen. De international, die werd overgenomen van Den Bosch, raakte afgelopen zomer geblesseerd bij de EK-kwalificatiecampagne van het Nederlands team.

Het verschil tussen Donar en Aris stond bij rust (47-28) al op het scorebord. 2950 toeschouwers zagen dat een aantal jonge Donar-spelers de kans kreeg van coach Erik Braal om de vierde opeenvolgende overwinning van dit seizoen verder gestalte te geven.

Aris liet met Denton Koon en Meshack Lufile wel zien over de nodige individuele kwaliteiten te beschikken, maar het soms oogstrelende teambasketbal van de thuisclub was daar met afstand superieur aan.

Topscorer aan Donar-zijde was Lance Jeter met 12 punten. Dinsdag spelen de Groningers in België het tweede duel in de Europe Cup tegen Limburg United.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.