Automobilist (72) valt in slaap: boete en rijontzegging

Tegen een 72-jarige man uit Wagenborgen is een voorwaardelijke boete (600 euro) en een half jaar rijontzegging geëist wegens het veroorzaken van een ongeluk, in april vorig jaar in Wagenborgen.

De man viel tijdens het autorijden in slaap. In de straat waar hij woont reed hij de 82-jarige buurvrouw, een man en een vrouw en drie kinderen aan; een baby van negen maanden en kinderen van toen 1 en 3 jaar oud. De baby zat in een buggy en kwam klem te zitten onder de bumper. Alleen de 82-jarige vrouw - de oma - raakte ernstig gewond.


Vier uren geslapen


De man kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. ’s Nachts sliep hij hooguit drie uur. De nacht voorafgaand aan het ongeluk had hij vier uren geslapen. ,,Ik voelde me fit.’’ Vanwege de gezondheidsklachten reed hij nog maar weinig in de auto, verklaarde hij. Die ochtend was hij even weg geweest voor een kleine boodschap bij de bouwmarkt in de buurt.

De man zegt dat hij is weggevallen en wakker schrok van een klap. Volgens de officier van justitie kan het ongeluk de man worden verweten. ,,Hij was zich bewust van zijn slechte conditie. Door toch te gaan autorijden is hij onvoorzichtig geweest.’’

Het slachtoffer claimt een schadevergoeding van 10.000 euro. De vrouw lag weken in het ziekenhuis en verbleef vervolgens maanden in een verzorgingstehuis. Ze kan niet meer fietsen en is anders dan voor het ongeluk hulpbehoevend.

De officier van justitie vindt dat een bedrag van 3.000 euro als schade moet worden toegewezen. De verdachte: ,,Ik vind dat veel geld. Ik deed het niet met opzet.’’

Uitspraak over twee weken.

Auto schept voetganger en jonge fietsers in Wagenborgen: vijf gewonden
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.