Automobilist verdacht van poging doodslag

Een 20-jarige automobilist uit Surhuisterveen is zondagavond bij De Westereen aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag, doorrijden na een ongeval, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs.

Een 35-jarige automobiliste uit Dokkum belde de politie nadat ze op de Wylster in haar woonplaats opzettelijk was aangereden. De vrouw verklaarde dat ze na een inhaalmanouvre werd achtervolgd door de bestuurder, die haar vervolgens aanreed en na het ongeval vluchtte. Het kentekenplaat van de auto van de verdachte bleef daarbij achter. De vrouw raakte niet gewond.

Even later kreeg de politie een tweede melding. Beveiligers van Defensie wilden bij het oefenterrein de Marnewaard de auto van de man controleren, waarop de verdachte op de hen inreed. De beveiligers konden voorkomen dat ze werden aangereden. Het kenteken kwam overeen met het verloren kenteken van het incident in Dokkum.

De 20-jarige verdachte kon worden aangehouden in De Westereen. Zijn auto werd in beslag genomen. Tevens werd er een bloedproef agenomen om te testen of hij onder invloed van drugs verkeerde.

FOTO: DE VRIES MEDIA

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.