Avondzon maakt huizen Zuidbroek zichtbaar voor hulpdiensten

Woningstichting Avondzon heeft haar 82 huurwoningen in Noordbroek en Zuidbroek voorzien van reflecterende huisnummers. Zo wil ze de hulpdiensten en ook TaxiPlus helpen bij het zoeken naar het juiste adres.

,,Veiligheid gaat boven alles. In geval van nood telt elke seconde’’, zegt bestuurslid Piet Wildeboer, initiator van de actie. De reflecterende nummers kostten Stichting Avondzon zo’n 900 euro. Wildeboer kwam op het idee, nadat hij via de media had vernomen dat huisnummers voor hulpdiensten als de dokterspost of de brandweer niet altijd gemakkelijk te vinden zijn.

Het laatste bordje werd vrijdagmorgen door stichtingsvoorzitter Mebus Lolkema symbolisch bevestigd aan de voorgevel van de woning van Gerda Pots-Hollé aan de Prins Bernhardlaan in Zuidbroek.

‘Fijner’

Wim-Jan Rondhuis en Romina Smit van de Ambulancezorg Groningen zijn blij met het initiatief van Avondzon, die alleen seniorenwoningen verhuurt.

Rondhuis: ,,De oude huisnummers zijn witte bordjes met zwarte cijfers. Die hangen op plekken waar je ze niet verwacht. Ik woon in Appingedam en ben hier niet zo bekend. Dan zijn deze bordjes fijner. Hier kunnen ook ambulances van buiten de regio naar toegestuurd worden. De straatnaambordjes zijn ook vaak onleesbaar.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.