Award van Indielabels voor Eurosonic/Noorderslag

Het festival Eurosonic/Noorderslag, dat over enkele weken zijn dertigste editie beleeft in Groningen, is onderscheiden met een prijs van Europese onafhankelijke platenlabels.

Het festival Eurosonic/Noorderslag dat over enkele weken zijn dertigste editie beleeft in Groningen is onderscheiden met een prijs van Europese onafhankelijke platenlabels.

Het festival heeft de Outstanding Contribution Award van IMPALA toegekend gekregen. IMPALA is de koepelorganisatie voor onafhankelijke muzieklabels. Met deze prijs huldigt de organisatie de uitzonderlijke inspanningen voor de Europese onafhankelijke muziek, door een organisatie of persoon. Eerdere winnaars van de prijs waren Armada Music en Armin van Buren, Martin Mills (platenmaatschappij Beggars Group), Mario Pacheco en Charles Caldas (Merlin).

Peter Smidt, creatief directeur van Eurosonic/Noorderslag is blij met de prijs. Het festival krijgt de onderscheiding omdat het in de voorbije decennia een lange rij artiesten een podium heeft gegeven om bekender te worden bij een breder publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.