Azc Ulgersmaweg Groningen loopt vertraging op

De vestiging van een asielzoekerscentrum op het voormalige terrein van Simmeren Schroot aan de Ulgersmaweg loopt vertraging op.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. De bedoeling was het azc aan de Ulgersmaweg nog dit jaar te openen. Net als het tweede azc dat dat aan de Energieweg wordt gevestigd. Opening dit jaar gaat in het geval van de Ulgersmaweg dit jaar niet meer lukken. De Energieweg ligt wel op schema.

Verontreinigd

De grong op het terrein van Simmeren Schroot is ernstig verontreinigd. Daarnaar wordt onderzoek gedaan. Vast staat dat de rommel opgeruimd moet worden, voordat er mensen een plek kunnen krijgen. Naar het hoe en wat wordt gekeken. Daarnaast staat in de nabijheid van het terrein een garage. ,,We moeten kijken in hoeverre er een azc kan komen zonder dat die de garage in de wielen rijdt en omgekeerd. We moeten nagaan hoe we het azc op de beste manier in kunnen passen’’, aldus de gemeentelijke zegsman.

Volgens hem betekent al dit onderzoek dat een opening van het azc nog dit jaar geen haalbare kaart is.

Binnen de gemeente is daarom op dit moment alle energie gericht op de vestiging van het een centrum aan de Energieweg, nabij Vinkhuizen. Problemen zoals aan de Ulgersmaweg spelen op deze plek niet. De verwachting is dan ook dat het centrum op deze plek dit jaar geopend wordt, geheel volgens plan. We zetten in op versnelling van dit centrum, aldus de woordvoerder.

Noodopvang

Op dit moment worden vluchtelingen in Groningen opgevangen in de noodopvang aan de Van Swietenlaan, daar zitten sinds oktober vorig ongeveer 400 mensen. In de twee asielzoekerscentra worden in totaal 12oo mensen ondergebracht. De twee locaties voor azc’s werden aangewezen na een lange zoektocht die de gemeente samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers uitvoerde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.