Eén coffeeshop voor de hele gemeente Eemsdelta is genoeg, vindt het college van B en W. Dat betekent niet automatisch dat de coffeeshop in Farmsum blijft bestaan.

De gemeente Delfzijl heeft eerder met de gemeente Appingedam afgesproken dat zij samen één coffeeshop zouden toestaan. Loppersum had geen beleid. Nu de drie gemeenten zijn gefuseerd, moest het college zich opnieuw over dat beleid buigen. ,,We hebben besloten dat er in de hele gemeente ruimte is voor één coffeeshop’’, zegt burgemeester Gerard Beukema.

Op dit moment is er ook maar eentje: Coffeeshop New Generation in Farmsum. De shop zit sinds 2012 aan de Hogelandsterweg. New Generation heeft een tijdelijke vergunning, maar het is nog niet zeker dat deze coffeeshop ook mag blijven.

Voorwaarden voor exploitanten

,,In het najaar mogen exploitanten zich melden. Dan start een selectieprocedure’’, zegt burgemeester Gerard Beukema. Wie een coffeeshop wil exploiteren, moet aan flink wat voorwaarden voldoen. Zo mag de wiet- en hasjwinkel niet de buurt van woningen, horeca en scholen zitten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen