Bakkerij Rutgers in Baflo wordt toch een leerbedrijf waar jongeren en volwassenen werkervaring kunnen op doen.

De bakkerij gaat door onder de naam Proef Lokaal Bakkerij Rutgers en komt in handen van een gelijknamige stichting. De stichting koopt het pand , hiertoe in staat gesteld door Roel Meijer uit Baflo die een hypothecaire lening verschaft.

Begeleiding naar werk

In de bakkerij en winkel komen leerlingen uit het regulier onderwijs te werken, zij-instromers en mensen die naar werk worden begeleid. De nieuwe eigenaar werkt daarvoor nauw samen met opleidingscentrum Vakland Het Hogeland.

Samenwerking met Van Esch Zevenhuizen

In de zomer wordt de winkel verbouwd. Er komt een horecadeel voor Kovvie mit Kouk en de bakkerij wordt voorzien van nieuwe apparatuur. Voormalig en nieuw personeel gaat de medewerkers begeleiden, en voor de verbouw en hand en spandiensten worden vrijwilligers gevraagd. Bakker Bas van Esch uit Zevenhuizen voorziet de nieuwe club van adviezen en denkt mee over de investeringen.

Bakker Anne Rutgers en zijn vrouw Wiesje stopten in april met hun zaak. Stichting Proeflokaal had toen ook al plannen het pand over te nemen, maar toen mislukte het. Nu willen ze in september de deuren weer openen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen