Bauke Mollema geeft startschot voor City Swim

De Groningen Swim Challenge heeft nog een bekende topsporter weten te strikken. Werd in mei bekend dat voetballer Arjen Robben ambassadeur is, donderdag is bekendgemaakt dat wielrenner Bauke Mollema het startschot gaat geven voor de City Swim.

Mollema, nu nog actief in de Tour de France, weet volgens de organisatie als geen ander wat er nodig is om te presteren.

De Groningen Swim Challenge vindt voor de derde keer plaats, op zaterdag 27 augustus. Er zijn verschillende evenementen waarmee geld wordt ingezameld voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Onder de noemer ‘Heel Groningen Zwemt’ zijn in tal van zwembaden al acties gaande. Zo halen kinderen tijdens hun zwemles geld op voor het goede doel of houden ze een eigen mini Swim Challenge. De organisatie laat weten dat al enkele duizenden euro’s zijn opgehaald voor het goede doel.

De Swim Challenge gaat in ruim 33 kilometer van Zoutkamp naar de Oosterhaven in Groningen. Teams van vijf mensen zwemmen in estafette. De City Swim gaat door de grachten van Groningen en is 1,5 kilometer lang. De organisatie laat weten dat de Swim Challenge 20 teams en 100 deelnemers vol zit. Voor de City Swim zijn nog plaatsen beschikbaar.

Vorig jaar werd met de Groningen City Swim ruim 75.000 euro opgehaald.

Op 27 augustus vindt ‘s avonds de eerste editie plaats van de Groningen City Swim. Hier zwemmen deelnemers anderhalve kilometer van de Westerhaven naar de Oosterhaven. Arjen Robben ziet in de zwemactiviteiten een goede zaak. Dat hij zelf mee zwemt is onwaarschijnlijk.

De organisatie van de de Groningen Swim Challenge wil het evenement provinciale allure geven in de toekomst. Het moet een soort 4Mijl in het water worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.