Be Quick woest om ‘brandbrief’ tegen KNVB

Be Quick 1887 is not amused over een brandbrief aan de KNVB, waarin protest wordt aangetekend tegen de nieuwe plannen van de bond met betrekking tot het jeugdvoetbal.

Die brief is volgens een stuk in De Telegraaf van woensdag ondertekend door tientallen grote amateurverenigingen, verspreid over het hele land. Daaronder ook Be Quick 1887. Maar bij de club in Haren weten ze van niets. ,,Echt ongelooflijk’’, zegt Wim Vos, hoofd jeugdopleiding van de club. ,,We hebben hier binnen de club meteen navraag gedaan wie die brief namens Be Quick ondertekend zou kunnen hebben. Niemand heeft dat gedaan. Het zou ook van de gekke zijn, want wij staan juist áchter die jeugdplannen van de KNVB.’’

De voetbalbond hing al bij Vos aan de lijn. ,,Daar snapten ze het ook al niet dat wij nu ineens tegen zouden zijn’’, zegt hij. ,,Maar ik heb ze kunnen geruststellen: wij zijn en blijven voor de nieuwe plannen.’’ Be Quick lijkt niet de enige club wiens handtekening door de initiatiefnemers misbruikt lijkt te zijn. Meer in de brief genoemde amateurclubs haasten zich te zeggen de inhoud van de brief niet te onderschrijven. Zo hebben OJC Rosmalen en het Bussumer BFC al laten weten de brief niet te hebben ondertekend.

In de brandbrief wordt protest aangetekend tegen de plannen van de voetbalbond om het voetbal voor kinderen tot twaalf jaar ingrijpend te veranderen. Zo zouden er kleinere teams moeten worden gevormd, waardoor spelers vaker balcontact hebben. Wie het initiatief tot de brandbrief nam is vooralsnog onduidelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.