Beckerman begint actie #stemvoorgroningen

Met de actie #stemvoorgroningen hoopt SP-Kamerlid Sandra Beckerman Groningers te mobiliseren om de regeringspartijen zo ver te krijgen dat ze, tegen het advies van minister Wiebes in, stemmen voor de voorstellen die vanuit de aardbevingsregio zijn gedaan.

De Tweede Kamer stemt dinsdag over de moties die afgelopen week zijn ingediend in het debat over schadeafhandeling en versterking in het aardbevingsgebied. Oppositiepartijen, waaronder de SP, willen dat minister Wiebes de adviezen opvolgt die de regio heeft opgesteld in een brandbrief. Wiebes heeft in het Kamerdebat van afgelopen week laten weten dat hij dat niet van plan is.

#stemvoorgroningen

Beckerman vraagt Groningers om met de hashtag #stemvoorgroningen de regeringspartijen op te roepen om, tegen het kabinetsbeleid in, toch te stemmen voor de voorstellen die vanuit de regio zijn gedaan en de moties die hiervoor zijn ingediend te steunen.

Beckerman: ,,Ik probeer om zoveel mogelijk Groningers te mobiliseren om via social media of mail de coalitiepartijen te laten weten dat ze met de oppositie mee moeten stemmen en de Groninger eisen moeten inwilligen. Anders komen Groningen en Den Haag weer lijnrecht tegenover elkaar te staan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen