Bedum waagt zich toch aan social media, maar zonder de burgemeester

Hoewel burgemeester Henk Bakker het fenomeen nog steeds met de nodige scepsis beziet, waagt de gemeente Bedum zich aan social media.

Dat zal begin volgend jaar zijn en, aldus Bakker, ‘met de nodige bescheidenheid’. Of het Facebook of Twitter wordt of beide is nog onduidelijk. Als de raad in november akkoord gaat, komt er een plan. Er is een budget van 10.000 euro.

Een deel is voor aanpassingen van de digitale informatiesystemen, een ander voor personele bezetting.

Bakker: ,,Want als er via social media vragen of berichten komen, moeten mensen op een goede manier antwoord of reactie krijgen.’’

Bakker is geen voorstander van social media, omdat een gemeente elk woord moet wegen en niet in allerlei discussies kan belanden.

Enige sympathie

Dat sociale media functioneel kan zijn leerde de grote stroomstoring na de brand op 31 maart in een schakelstation in Onderdendam. Bakker: ,,Toen ontstond bij mij het eerste begin van enig sympathie voor het medium. Maar meldingen als ‘Ik ga naar een vergadering’, of ‘Ik ga eten’ vind ik nutteloos.’'

Of het college als één stem gaat Twitteren, of per bestuurder is afwachten. Bakker is daar niet bij. Hij gaat op 1 januari 2017 met pensioen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.