Benefietactie van studenten voor vrouwenopvang Groningen

Zeven studentenverenigingen in Groningen houden woensdag allerlei acties om geld in te zamelen voor de verhuizing van het vrouwenopvangtehuis van Stichting Het Kopland.

Die organisatie vangt in de binnenstad van Groningen vrouwen en kinderen op die te maken hebben met huiselijk geweld en verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie in de Oosterparkwijk.

Het nieuwe pand is er al, maar voor de inrichting zijn de bewoners afhankelijk van donaties. Onlangs werd bekend dat ook een deel van het inschrijfgeld van het hardloopevenement de 4Mijl van Groningen naar het project gaat.

De Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen, de BAZES, zet zich ieder jaar in voor een goed doel en de stad Groningen. Dit jaar is gekozen voor de vrouwenopvang. De activiteiten starten om 13 uur met een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het Noorderplantsoen.

Aansluitend is er een diner bij Studentenvereniging Navigators. Genodigden, onder wie wethouders en leden van het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool, gaan in gesprek over de BAZES en studentenzaken in de stad. Ook wordt de 'Stadjer van het jaar' bekend gemaakt. Daarmee willen de zeven studentenverenigingen een stadjer bedanken die zich inzet voor Groningen.

Na 22 uur start een kroegentocht waarbij op alle drankjes een marge zit die aan het goede doel wordt geschonken. De deelnemende studentenverenigingen zijn Albertus Magnus, Bernlef, Cleopatra, Dizkartes, Navigators, Unitas SG en Vindicat Atque Polit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.