Bert Swart kan tot 2019 door als burgemeester

Tot de komst van de nieuwe gemeente Westerkwartier in januari 2019 kan Bert Swart door als burgemeester van de gemeente Zuidhorn.

De gemeenteraad staat unaniem achter zijn herbenoeming, bleek maandagavond na een besloten overleg. Vijfenhalf jaar geleden kwam Swart naar Zuidhorn. Voordien was hij actief als burgemeester van Schiermonnikoog en daarvoor CDA-wethouder in de gemeente Winsum.

Zijn herbenoeming moet uiterlijk april 2017 worden bekrachtigd. Swart toonde zich maandagavond ingenomen met het positieve advies van de raad die volgens plaatsvervangend raadsvoorzitter en VVD-voorman René Westerhoff-Dijkinga ‘zeer tevreden’ is over het functioneren van de burgemeester.

,,Ik vind het mooi dat het vanavond hier zo kan’’, reageerde Swart. Hij moest naar eigen zeggen in eerste instantie wennen aan de debatcultuur van de politiek in Zuidhorn. Hij refereerde aan zijn eerste debat, toen hij als verantwoordelijk portefeuillehouder in de gemeenteraad stevig aan de tand werd gevoeld over huisnummering door toenmalig PvdA- raadslid en postbode Minko Jansma.

Swart is een enthousiast bestuurder die aanvankelijk wars was van herindeling. Hij wordt met name geroemd om zijn kwaliteiten op het menselijk vlak en zijn vermogen om te helpen bij het oplossen van conflicten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.