Beschoeiing van Drents Diep wordt vervangen

Een kilometer waterkering langs camping Meerwijck in Hoogezand-Sappemeer wordt door waterschap Hunze en Aa’s vervangen.

Het Drents Diep stroomt vanaf de noordkant van het Zuidlaardermeer naar het Winschoterdiep. Het grenst aan camping Meerwijck, natuurterreinen van Het Groninger Landschap en kruist drinkwatertransportleidingen.

De waterkering langs het Drents Diep is instabiel en de beschoeiing is na vijftig jaar afgeschreven. De hoogte voldoet nog, maar de kleilaag op de waterkering moet vervangen worden.

Damwand

Door het plaatsen van een damwand wordt voorkomen dat bevers en konijnen de beschoeiing ondergraven. Door de zachte ondergrond moet de kering minimaal eens per vijf jaar worden opgehoogd.

Voor het versterken van de boezemkades langs het Drents Diep heeft waterschap Hunze en Aa’s 1,5 miljoen euro beschikbaar. Voor de voorbereiding wordt 135.000 euro beschikbaar gesteld. Verwacht wordt dat de klus na de zomer van 2018 wordt opgepakt. Het vogelbroedseizoen is dan afgelopen en de overlast voor de recreatie blijft beperkt.

Het waterschap heeft met de provincie Groningen afgesproken dat de waterkering voor eind 2019 voldoet aan de veiligheidsnormen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.