Bestuur buurthuis stapt op na bezetting

Inwoners van het grensdorp Rhederbrug hebben maandag uren hun buurthuis bezet. Ze wilden zo het aftreden van het bestuur van dat buurthuis afdwingen. Hun actie had succes.

De aanleiding voor de bezetting was het voornemen van het bestuur om het contract met de buurthuisbeheerders, Bert en Antonia de Jonge, niet te verlengen.

Toen inwoners dat vernamen, sloeg de vlam in de pan. ,,Wij zijn tevreden over de beheerders en willen dat ze blijven'', zei Jan Oosterveld, een van hen. ,,Het bestuur moet weg. Dat heeft in een paar jaar verschillende beheerders versleten.''

Boosheid

De boosheid was zo groot dat onder leiding van Oosterveld gistermiddag het buurthuis door tientallen mensen werd bezet. De beheerders konden hun werk blijven doen maar het bestuur was niet welkom. ,,We blijven hier totdat we weten dat Bert en Antonia hun werk kunnen blijven doen en het bestuur is opgestapt'', zei Oosterveld.

Gisteravond bezocht PvdA-wethouder Bart Huizing van de gemeente Bellingwedde de bezetters. De gemeente is de eigenaar van buurthuis. Huizing kreeg die eis ook te horen en zei op een andere plek met het buurthuisbestuur te zullen praten.

Anderhalf uur later keerde hij van dat overleg terug en vertelde hij een volgestroomd buurthuis dat het bestuur opstapt en de beheerders mogen blijven. Het gejuich was oorverdovend, de emotie bij de beheerders groot. De voorzitter van het opgestapte bestuur wilde weinig kwijt over de kwestie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.