Bestuur eist dorpshuis terug van voetbalvereniging Kiel-Windeweer

Stichting t Woldhuus in Kiel-Windeweer eist in een bodemprocedure bij de rechtbank het in hun ogen door vv Kiel-Windeweer gekaapte dorpshuis terug.

Niet meer welkom

Stichting t Woldhuus huurt het pand aan de Pieter Venemakade van Hoogezand-Sappemeer. De exploitatie is uitbesteed aan voetbalvereniging Kiel-Windeweer.

In de beleving van de inwoners van Kiel-Windeweer heeft de voetbalvereniging het dorpshuis overgenomen en zijn zij zich niet meer welkom. Dat wordt nog eens versterkt doordat de vereniging, met medeweten van de gemeente, na een aantal inbraken zonder sporen van braak, de sloten heeft vervangen en vervolgens ‘vergat’ het dorpshuisbestuur daarvan in kennis te stellen. ,,Zij hebben nooit om een sleutel gevraagd’’, zegt André Kruijer, voorzitter van vv Kiel-Windeweer.

Nette manier

Ooit, bijna twintig jaar geleden, bestond vv Kiel-Windeweer uit inwoners van het dorp. ,,De voetbalvereniging wás Kiel-Windeweer. Tegenwoordig voetbalt vrijwel niemand uit Kiel-Windeweer nog in het dorp’’, zegt Wim Meeldijk, woordvoerder van stichting t Woldhuus.

Volgens Meeldijk is er alles aan gedaan om er op een nette manier uit te komen. ,,Het exploitatiecontract is met inachtneming van de termijn keurig opgezegd. Stichting t Woldhuus wil de exploitatie terug. Vv Kiel-Windeweer kan dan gebruik blijven maken van de kleedkamer.’’

,,De Kielsters kunnen gebruikmaken van t Woldhuus’’, zegt Kruijer, ,,zoals de landbouwvereniging dat doet, maar inwoners mijden het gebouw gewoon, zoals ze ook de voetbalvereniging links laten liggen en ons de schuld geven.’’

Privéfeestjes

Het stichtingsbestuur vermoedt dat de kantine en privéfeestjes voor de voetbalvereniging een te leuke bron van inkomsten zijn.

Een kort geding leidde niet tot een uitspraak. De rechter kon niet oordelen of het om een dorpshuis of een bedrijfsruimte ging. Vandaar de bodemprocedure. Een uitspraak laat nog wel vijf tot zes maanden op zich wachten. ,,Je kunt wel je recht hebben’’, zegt Meeldijk, ,,maar voordat je het krijgt, ben je een eind verder.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.