Bestuurder Arend Middelveld Biblionet ontslagen

Bestuurder Arend Middelveld van Biblionet Groningen is ontslagen door de raad van toezicht. Volgens de raad is er ‘een vernieuwende bestuursstijl nodig’.

Middelveld is sinds dertien jaar bestuurder van Biblionet Groningen, de koepelorganisatie van 42 bibliotheken in de provincie Groningen. Middelveld vertrekt per 1 oktober dit jaar.

‘Vernieuwende bestuursstijl nodig’

,,Middelveld is reeds zeer lang verbonden aan deze organisatie en haar voorgangers’’, laat voorzitter Jur Stavast in een bericht weten. ,,Wij zijn hem meer dan erkentelijk voor de enorme bevlogen en inhoudelijke sturing die hij in al die jaren heeft gegeven. Hij heeft in die jaren een grote bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van Biblionet Groningen.’’

De raad van toezicht laat weten: ‘Biblionet heeft te maken met grote veranderingen in de verantwoording richting provinciale en gemeentelijke overheden. Daarnaast staat Biblionet Groningen de komende jaren voor uitdagingen op het gebied van (digitale) innovatie. De raad van toezicht is tot de conclusie gekomen dat er een vernieuwende bestuursstijl nodig is om de nieuwe koers succesvol uit te voeren.’

Boetevrij lenen

Middelveld was ook betrokken bij de introductie van het boetevrij lenen van boeken, waarmee Groningse bibliotheken in 2016 de landelijke primeur hadden. Dit leidde tot minder ledenverlies. De bibliotheken in de provincie Groningen kregen er sinds eind 2016 7338 leden bij, ruim 300 meer dan in het voorgaande jaar.

Volgens Middelveld was de lichte stijging niet helemaal aan het boetevrij lenen te danken. Ook de abonnementen zijn aantrekkelijker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.