Beveiligingssoftware-ontwikkelaar Secusoft uit Beerta haalt het hoogste haalbare Nederlandse veiligheidscertificaat

Beveiligingssoftware-ontwikkelaar Secusoft uit Beerta haalt het hoogste haalbare Nederlandse veiligheidscertificaat Foto: Secusoft

Beveiligingssoftware-ontwikkelaar Secusoft uit Beerta heeft het hoogst haalbare Nederlandse veiligheidscertificaat gehaald. Het gaat om het ISO 27001-certificaat, wat inhoudt dat het bedrijf aantoonbaar voldoet aan alle beveiligingsnormen voor data- en informatiebeveiliging, zoals die zijn vastgesteld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie.

„Een belangrijke stap voor ons bedrijf, dat ook internationaal flink aan het groeien is”, aldus eigenaar Leo Hoogma. Hij ontwierp de software in 2011. „De meeste softwarepakketten zijn erg algemeen en niet specifiek voor de beveiligingsbranche. Er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met feestdagen- of nachttoeslagen, of met de specifieke uitdagingen die bij het plannen van beveiligingswerk komen kijken. Ik zag dat ondernemers daar tegenaan liepen en daarom ontwierp ik Secusoft.”

Uitbreidingen en toevoegingen

Naast het certificaat is het bedrijf bezig met een aantal nieuwe functies voor de software. „Op dit moment werken we aan de integratie van GPS-trackers in het systeem, maar ook uitbreidingen van de planningsmodule en uitbreiding van de hele software in meerdere talen zijn onderweg. En nu beleeft Secusoft B.V. een bekroning middels het ISO 27001-certificaat. Dit is een mooi begin van het nieuwe jaar.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen