Bewaking Lucasziekenhuis in Winschoten blijft voorlopig gehandhaafd

De meeste veiligheidsmaatregelen rond het voormalige ziekenhuis blijven tot nader order van kracht Foto: Huisman Media

Het cameratoezicht op het lege voormalige Lucasziekenhuis in Winschoten wordt voorlopig gehandhaafd. Ook blijven de hekken rondom het terrein tot nader order staan.

Dat laat de gemeente Oldambt bij monde van woordvoerster Charone Tellegen weten.

De hekken en de camera’s werden in de weken voor de afgelopen jaarwisseling geplaatst. In de periode daaraan voorafgaand hadden vandalen al schade aangericht aan het gebouw. Omwonenden ook en gemeenteraadsleden vreesden dat dit tijdens de jaarwisseling weer zou gebeuren en dat er dan misschien wel brand zou ontstaan.

Jaarwisseling

Vanwege die zorg werden de veiligheidsmaatregelen genomen en werd ook regelmatig door beveiligers bij het pand gepatrouilleerd. De bedoeling was dat al die maatregelen tot enkele weken na de jaarwisseling van kracht zouden blijven.

,,Maar we hebben besloten de maatregelen toch te handhaven tot nader order’’, zegt Tellegen. ,,We willen zo ook de komende tijd voorkomen dat onbevoegden het pand binnengaan. Het patrouilleren is wel wat afgeschaald.’’

De woordvoerster benadrukt dat tot het handhaven van de maatregelen is besloten in overleg met de eigenaar van het pand, Outlet Groningen BV. Oldambt praat met die eigenaar overigens ook over een eventuele aankoop van het gebouw. Wethouder Erich Wünker (VVD) liet dat onlangs weten. Volgens hem hebben de gemeentebestuurders verschillende ideeën over een nieuwe invulling van het immense pand.

Het voormalige Lucas Ziekenhuis verloor in 2018 zijn functie, na de opening van een nieuw hospitaal in Scheemda.

menu