Bezoekers seksclub in badjas naar huis

Bezoekers seksclub in badjas naar huis

Vreemde taferelen woensdag rond sekshuizen in Kropswolde en Waterhuizen. Na bommeldingen worden de panden in allerijl ontruimd en komen klanten in badjassen en op slippers op straat.

Vreemde taferelen woensdag rond sekshuizen in Kropswolde en Waterhuizen. Na bommeldingen worden de panden in allerijl ontruimd en komen klanten in badjassen en op slippers op straat.

,,Die mannen hebben thuis heel wat uit te leggen'', gniffelt een buurman die in badjas gehulde klanten in auto's ziet stappen op de Woldweg in Kropswolde. ,,Waar ben jij geweest?'', bootst een sensatiezoeker met schelle stem een boze partner na. Met een kameraad kijkt hij vanaf de afzetting naar de massaal toegesnelde politie en brandweer.

De politie grijpt snel in als rond de klok van drie uur 's middags de melding komt dat er bommen zijn geplaatst bij massagesalon Lady Butterfly en concurrent Partyclub Swingers Dream in het vlakbij gelegen Waterhuizen. ,,We nemen deze zaak zeer serieus'', zegt politiewoordvoeder Anne van der Meer.

Schaars gekleed

In Waterhuizen komen ruim twintig mensen uit de club, in Kropswolde gaat het om een man of vijftien. Een bommelding is altijd spannend, zeker als je schaars gekleed in een seksclub zit. Omwonenden genieten heimelijk. Het leedvermaak maakt het gedwongen vertrek uit hun huizen een beetje goed.

Rond de club in Waterhuizen worden vier woningen (zes bewoners) ontruimd. De scheepvaart op het Winschoterdiep wordt stilgelegd en de Rijksweg ernaast afgesloten.

loading

In Kropswolde moeten bewoners van drie woningen en een boerderij vertrekken. ,,Ik moet m'n koeien voeren'', moppert veehouder Peter Flik. Zijn boerderij ligt op een steenworp afstand van het roodwitte afzetlint. Maar de politiemannen die de doorgang bewaken, zijn onverbiddelijk. De koeien en paarden moeten wachten. Moeder Flik is ondergebracht in het dorpshuis. ,,Heb je het daar een beetje warm?'', vraagt hij als ze hem op z'n mobiel belt. ,,Ik sta hier te blauwbekken.''

Vals alarm

Het wachten duurt lang. Als de explosievenverkenners van de politie arriveren moeten ze wachten op explosievenhonden. ,,De honden komen omdat de panden zo groot zijn'', aldus Van der Meer. Begin van de avond arriveren ze eindelijk. Met de verkenners maken ze eerst een ronde om het pand, daarna gaan ze naar binnen.

Explosieven worden niet gevonden. Vals alarm dus. ,,Een ontevreden klant misschien?'' oppert een toeschouwer. ,,Iemand die niet heeft genoten van zijn massage?''

menu